Bosnje – Kacin, vizat liberalizohen në Dhjetor

Kështu u shpreh nënkryetari i Këshillit për Shqipërinë, Bosnjë Hercegovinën, Serbinë, Malin e Zi dhe Kosovën në Parlamentin Evropian, Jelko Kacin. “Mendoj se kjo do të ndodhë më 19 dhjetor të vitit 2010”, deklaroi Kacin, bën të ditur Telegraf. Këtë vlerësim Kacin e dha pas arsyetimit se propozimi i KE-së për heqjen e vizave për BeH-në, që do të arrijë para deputetëve në shtator, do të pasohet nga shumë etapa të tjera.Sipas tij, fajtorë për vonesën e liberalizimit të vizave janë autoritetet në Bosnjë Hercegovinë.

Advertisement