Belgjikë – Flamandët fitojnë zgjedhjet

Ata kanë marrë 30% të votave dhe janë mbështetës të idesë se ndarjes se Belgjikës mes flamandeve dhe valoneve. Bart De Uever është shfaqur i ekzaltuar para zgjedhësve të tij dhe i dedikon fitoren e zgjedhjes elektoratit me premtimin e ecjes përpara të vendit. “Sot kemi shkruar një histori të rëndësishëm në histori”, theksoi De Uever, përpara qindra mbështetësve që e duartrokitën gjatë. Sipas tij, askush nuk ka interes bllokimin e vendit, por objektiv mbetet zgjatja e dorës frankofonëve.

Advertisement