Ballkan – Në maj vizita e Rompuy

Rompuy tha në Bruksel se do të ndalet në “të shtatë ose tetë kryeqytetet e rajonit, në mënyrë që ta dërgoj mesazhin se, herët ose vonë, të gjithë kanë perspektivë evropiane”. Ai ka theksuar se i mbështet të gjitha takimet për bashkëpunim në rajon dhe shpreson se në të ardhmen, në to do të marrin pjesë të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor. Në konferencën e fundit rajonale në Slloveni, për shkak të pranisë së Kosovës, nuk mori pjesë presidenti i Serbisë.

Advertisement