Arrestohet Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Financave, në pranga edhe dy të tjerë!

Tre zyrtarë të Ministrisë së Financave janë vënë në pranga me kërkesë të prokurorisë këtë të mërkurë.

Mes të arrestuarve është edhe Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Financave, Arlind Gjokutaj.

Advertisement

Së bashku me të është arrestuar edhe Fatmir Hoxha drejtor i Burimeve Njerëzore si dhe Alban Ruli me detyrë përmbarues.

Arrestimet vijnë pas hetimeve mbi të pandehurin Ilir Thana.

Ky i fundit akuzohet për mashtrim.

Hetimet janë kryer për zyrtarë të zyrës përmbarimore dhe Ministrisë së Financave të cilët me veprimet e bëra në kundërshtim me ligjin kanë shkaktuar një dëm ndaj buxhetit të shtetit që raportohet se kap shifrën e 1.2 milionë eurove.

Akuza mbi të cilat është kërkuar arrestimi, lidhet me një kontratë blerje të firmosur mes Ilir Thanës dhe Drejtorisë së Shërbimit Qeveritar për privatizimin e një objekti magazinë nr.2 në vitin 1992.