Angli – Mbretëresha pranon shpërndarjen e parlamentit

Nga ana tjetër, kreu i qeverisë britanike, është takuar edhe me ministrat e kabinetit para se t’i kërkojë parlamentit që të shpërndahet në 12 prill. Ndërkaq, në Britaninë e Madhe ka nisur fushata elektorale, ku kandidatët kryesorë të saj janë Gordon Broun dhe David Cameron, të cilët e kanë ngritur atë mbi akuza ndaj njëri-tjetrit. Nëse partia Laburiste do të fitojë në këto zgjedhje, kjo ka për të qenë hera e katërt për të që ajo qëndron në krye të pushtetit.

Advertisement