Alarmi i Shërbimit Sekret Amerikan: Gjendet kokainë në Shtëpinë e Bardhë.

Kokaina duket se është gjetur në Shtëpinë e Bardhë, duke shkaktuar alarm në mesin e agjencive të inteligjencës amerikane.

Siç raporton Washington Post, Shërbimi Sekret po heton një substancë të dyshimtë që çoi në një evakuim të shkurtër kur u pa brenda Shtëpisë së Bardhë të dielën mbrëma.

Advertisement

Substanca, e cila ishte një pluhur i bardhë, rezultoi pozitive si kokainë , sipas një rezultati paraprak të testit, sipas një oficeri të njohur me hetimin dhe regjistrimin e dërgimit nga një ekip zjarrfikës në Uashington që iu përgjigj incidentit.

Zëdhënësi i Shërbimit Sekret Anthony Guglielmi tha se substanca po i nënshtrohet testeve të mëtejshme për të përcaktuar se çfarë është. Në të njëjtën kohë, autoritetet po shqyrtojnë se si ai hyri në Shtëpinë e Bardhë. Megjithatë, Departamenti i Zjarrfikësve të Uashingtonit ka përcaktuar se substanca nuk është një kërcënim.

Zbulimi i substancës ka vënë shërbimet në gatishmëri të shtuar të sigurinë, ndërsa ka pasur edhe evakuim emergjent të zonës. Presidenti Biden, sipas Guglielmi, nuk ishte në Shtëpinë e Bardhë në atë kohë. Një “hetim për shkakun dhe mënyrën” e hyrjes së substancës në Shtëpinë e Bardhë tashmë është duke u zhvilluar.

Guglielmi nuk pranoi të jepte detaje se ku u gjet saktësisht substanca dhe si ishte paketuar. Ai u kufizua duke thënë se u gjet nga pjesëtarë të Shërbimit Sekret me uniformë, të cilët po kryenin patrullimet rutinë të godinës.

Gjatë misionit të drejtuar nga departamenti dhe në orën 20:49, një zjarrfikës me ekipin e materialeve të rrezikshme të departamentit të Uashingtonit transmetoi me radio rezultatet e një testi: “Ne kemi një shirit të verdhë që thotë hidroklorur kokaine”.

Vito Maggiolo, një zëdhënës i Departamentit të Zjarrfikësve të Uashingtonit, u kufizua duke thënë se agjencia e tij “po i ofronte mbështetje Shërbimit Sekret ndërsa ata kryenin një hetim”.