Aktori i njohur akuzohet për vrasje të pavullnetshme në xhirimet e filmit ‘Rust’!

Alec Baldwin do të akuzohet penalisht nga prokurorët e Nju Meksikos për vrasjen fatale të kineastes Halyna Hutchins në vitin 2021 në xhirimet e filmit “Rust”.

Baldwin, ylli fitues i çmimit Emmy i “30 Rock” dhe dhjetëra filmave duke përfshirë “The Hunt for Red October”, qëlloi plumbin që vrau Hutchins.

Advertisement

Ai dhe armatorja e filmit, Hannah Gutierrez-Reed, do të akuzohen secili për dy akuza për “vrasje të pavullnetshme”.

Një nga akuzat është për vrasje të pavullnetshme, në të cilën prokurorët do të duhet të provojnë se ka neglizhencë themelore.

Akuza është një krim i shkallës së katërt dhe mbart një dënim deri në 18 muaj burg dhe 5000 dollarë gjobë.

Akuza e dytë është “vrasje e pavullnetshme në kryerjen e një akti të ligjshëm”, i cili kërkon prova se ka pasur më shumë se neglizhencë të thjeshtë të përfshirë në një vdekje, thanë prokurorët.

Ndihmës regjisori i “Rust” David Halls nënshkroi një marrëveshje pranimi të fajësisë për akuzën e përdorimit të pakujdesshëm të një arme vdekjeprurëse, duke rezultuar në një dënim me kusht dhe gjashtë muaj provë.