150 viktima në Gjermani/ Kërkime intensive për të mbijetuar të përmbytjeve

Sot Gjermania shënon ditën e tretë të katastrofës , pas përmbytjeve masive që u shtrinë në pjesën më të madhe të vendit .

Sot Gjermania shënon ditën e tretë të katastrofës , pas përmbytjeve masive që u shtrinë në pjesën më të madhe të vendit .

Advertisement

Ndërkohë që viktimat janë më shumë se 150, grupet e shpëtimit po kontrollojnë intensivisht në rajonet e prekura për të mbijetuar.

Pamjet tronditëse të shkatërrimit në Gjermani dhe Belgjikë treguan fshatra të tëra nën ujë, me makina që kanë përfunduar midis ndërtesave të shembura .

Rrjetet telefonike janë prishur, rrugët janë dëmtuar rëndë dhe më shumë se 100,000 shtëpi janë pa energji. Shtetet e Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz dhe Saarland kanë qenë më të prekurat nga reshjet e shiut.

Hollanda dhe Luksemburgu janë prekur gjithashtu nga reshjet ekstreme të reshjeve.

Liderët europianë në një reagim për katastrofën kanë fajësuar ndryshimet klimatike të motit. Ekspertët thonë se ngrohja globale i bën reshjet e rrëmbyeshme më të mundshme.